Posted: Haz 21, 2021

Gençlik Dairesi Online Kamp Başvuruları Başlamıştır.

Gençlik Dairesi  Online Kamp Başvuruları Başlamıştır.

Devamı
Posted: May 18, 2021

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlaması.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlaması.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Gençlik Dairesi Müdürlüğü bir dizi etkinlik gerçekleştirirken, daire müdürü Hasan Eren açıklamalarda bulundu.

Eren, bu kapsamda Salahi Döşemeci (57), Mustafa Pit (56), Zihni Üney (54), Mehmet Akbulut (54), Hüseyin Yıldırımer (49), Utku Şakir (42), Murat Akkent (41), Gülhan Soler’den (46) oluşan grubun tüm Kuzey Kıbrıs’ta 400 km bisiklet sürerek 19 Mayıs günü Girne Kapısı önünde Atatürk büstüne çiçek koyacağını belirtti.

Eren, ayrıca kendi alanlarında başarılı gençlerimizin sergilediği performans videolarını hafta boyunca yayınlayacaklarını da vurguladı.

Eren, 19 Mayıs 2021 Çarşamba 19:00-20:00 da CyprusCodes işbirliğinde Bilgisayarlara ve teknolojiye ilgi duyan gençlerin, programlama konseptinin temellerini atan gelecekte teknoloji, mühendislik veya bilim sahalarında kariyer planlayan öğrencilere yönelik söyleşi gerçekleşeceğini söyledi.

Eren, söyleşinin https://meet.google.com/soa-utfq-ptn?hs=224 adresinden yayınlanacağını vurguladı.

Eren yaptığı açıklamasında şu şekilde konuştu;

“Gönül arzu ederdi ki, bu coşkulu günü, sokaklarda, sahnelerde, gençlerimizin yeteneklerini sergilediği platformlarda icra ederken kutlayalım.

Ancak dünyayı etkisi altına alan salgın dolayısıyla, toplanmak, etkinlik düzenlemek toplum sağlımız için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır.

Bulunduğumuz olumsuz duruma rağmen içimizdeki gençlik aşkı canlı olup gençlerimizin yapmış olduğu başarılar videolarla gençlik haftası boyunca sizlere ulaştırılacaktır.

Pandemiden dolayı gençlerimiz yetenekli olduğu alanlarda kendini gösteremese de hedeflerinden kopmamalı ve hayallerinin peşinden koşmaya devam etmelidir.

Akademik başarılarının yanısıra kötü alışkanlıklardan uzak kültür, sanat, spor alanlarında da uluslararası başarı kazanmış gençler hayal ediyoruz.

Bu bağlamda içinde bulunduğumuz siyasi ambargolara rağmen birçok alanda başarı elde etmiş gençlerimizin yanına birçoğunun daha ekleneceğine yürekten inanıyorum.

Tüm bu duygu v

Devamı
Posted: Nis 16, 2021

Genç Bilişimciler ve İnavasyon Derneği Başkan ve Heyeti Gençlik Dairesi Müdürü Hasan Eren’i ziyaret etti.

Genç Bilişimciler ve İnavasyon Derneği Başkan ve heyeti Gençlik Dairesi Müdürü Hasan Eren’i ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyarette konuşan Başkan Alkın Halitoğlu, Gençlik Dairesi Müdürü Hasan Eren’e gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederek, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Gençlik Dairesi Müdürü Hasan Eren de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çağımızın Bilgisayar çağı olduğuna vurgu yaptı.

Eren, dünyadaki her sistemin bilgisayar üzerine kurulduğunu belirterek, gençlerimizin bu alanda kendini geliştirmesinin önemine dikkat çekti.

Eren, Bilgisayarın öneminin yanısıra gençlerin güvenli internet kullanımı ve kontrollü sosyal medya kullanımına da dikkat etmesi gerektiğini vurgulayarak, Genç Bilişimciler ve İnavasyon Derneği ile gençler için ne tür projeler üretebileceklerini de görüştü.

 

Devamı
Posted: Nis 16, 2021

Dünya İzci Düşünce Günü Kutlaması.

Dünya İzci Düşünce Günü Kutlaması.

Tüm izcilerin kutladığı 22 Şubat Dünya İzci Düşünce Günü kutlu olsun. Dünya izcilerinin kutladığı Dünya İzci Düşünce Günü, izcilerin birbirleriyle uluslararası dostluklar kurması, birbirini düşünmesi ve teşekkür etmesi için özel bir gündür. İçerisinde bulunduğumuz pandemi koşullarından dolayı etkinlik gerçekleştiremesekde Gençlik Dairesi olarak izcilik çalışmalarımızın, izcilik kamp programlarımızın ve izcilik yasasının hazır olduğunu belirtir, daha sağlıklı günlerde yürürlüğe koyacağımızı vurgularken tüm izcilerin gününü tekrardan kutlarım

Devamı
Posted: Ara 1, 2020

Gençlik Dairesi’nin sponsorluğunda, Kuzey Kıbrıs Ralli Kulübünün düzenlediği Cumhuriyet Sprint Rallisi

Gençlik Dairesi’nin sponsorluğunda, Kuzey Kıbrıs Ralli Kulübünün düzenlediği Cumhuriyet Sprint Rallisi 

Devamı
First1213141516171921

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
123
Kıbrıs Türk İzcilik Federasyonu İlk Genel Kurulu'nu Yaptı ve Başkanını Seçti

Kıbrıs Türk İzcilik Federasyonu İlk Genel Kurulu'nu Yaptı ve Başkanını Seçti

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığına bağlı Gençlik Dairesi bünyesinde kurulan Kıbrıs Türk İzcilik Federasyonu düzenlediği Genel Kurulda ilk başkanı olarak oy birliği ile Hakan İnce'yi seçti.  

Devamı
4567
8910
Bayramınız kutlu olsun! 🌙✨

Bayramınız kutlu olsun! 🌙✨

Gençlik Dairesi Müdürlüğü olarak sevdikleriniz ile birlikte sağlık ve mutlulukla geçireceğiniz bir bayram dileriz. Bayramınız kutlu olsun! 🌙✨ 

 

 

Devamı
11121314
15161718192021
22232425262728
29
“Genç Enerji Video İçerik Yarışması”nı kazananlar açıklandı.

“Genç Enerji Video İçerik Yarışması”nı kazananlar açıklandı.

Gençlik Dairesi'nin "gençenerjiburada" adlı Instagram sayfasında yürütülen ve ikincisi "Yolculuk" teması ile gerçekleştirilen “Genç Enerji Video İçerik Yarışması”nı kazananlar açıklandı.

Devamı
3012345